Adri

Inmiddels hebben we allemaal wel gehoord van de prachtige nieuwe praktijk die onze trainer Adri Spils heeft kunnen openen in de nieuwe topsporthal. Tijd om eens verhaal te halen!

Visitekaart Spils

Allereest gefeliciteerd Adri! Van verzekeringen naar masseur, dat is nog eens het roer omgooien! Hoe is zo gekomen?
Ik ben door puur toeval in de massagewereld terecht gekomen, na een werkzame periode van 32 jaar bij een verzekeringsmaatschappij moest ik noodgedwongen omzien naar ander werk. Ik dacht, in mijn onnozelheid, dat ik wel weer snel aan het werk zou komen gezien mijn ervaring in de branche maar dat pakte wel even anders uit. Na zo n kleine 300 sollicitaties met afwijzingen op diverse gronden wist ik dat het roer om moest.
Ik werd toen benaderd door Carla van Exter, wie kent haar niet, die mij vertelde dat ze had ingeschreven voor een cursus sportmassage. Ik was direct enthousiast en ben thuisgekomen meteen achter de computer gekropen en heb mij subiet ingeschreven. Bij Zaanlandia, waar ik keeperstrainer ben en leider van de A1, deed ik al iets van massages en blessure behandeling maar op zeg maar amateuristisch niveau. Mijn interesse was dus wel aanwezig maar moest alleen even aangewakkerd worden. Het zal duidelijk zijn dat deze 360 graden ommezwaai niet vanzelf gegaan is. Ik kan wel zeggen dat ik met bloed, zweet en tranen (eerlijk gepikt van Andre) door de strijd ben gekomen en eerlijk gezegd ook door de homogene groep die wij hadden. Maar de credits zijn voor Carla.

En toen was je diploma in de pocket! En toen?
Na het behalen van mijn diploma ging alles heel snel.
Ik begon met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en startte mijn eigen bedrijf, Massagepraktijk Spils.
Als ZZP er moet je dan zelf wel aan de slag om je werk te krijgen, de mensen komen niet naar jou toe.
Ik zag een vacature bij Sauna Den Ilp, waar ze een masseur zochten die ontspannings- en sportmassages kon geven, tevens was het een pre als je ook Hammam- en Hotstone massages kon geven. Ik reageerde, werd uitgenodigd te komen praten, en een week later startte ik daar voor de donderdag en zondag.
De opleiding Hammam en Hotstone werd mij intern aangereikt. Ook mijn fysiotherapeut Peter Sterk, die mij tijdens de opleiding regelmatig kwam bijpraten, stelde mij in de gelegenheid om bij hem ruimte te benutten in het nieuw opgezette paramedisch centrum Zaanzorg. Dit was dus mijn eerste aanzet.
Tegelijkertijd werd ik benaderd door Lenie van der Wal van Actief Massagepraktijk in Westerwatering om haar team te komen versterken.

Als kers op de taart, een eigen ruimte! Hoe ging dat?
Tijdens een etentje met oud collega s kwam ik in gesprek met Erik Verheijen, deze is werkzaam als scout bij Sports Performance, die mij in verband bracht met Ralf van der Horst.
Ralf, oud fysiotherapeut bij Ajax, runt nu samen met een aantal collega’s de ruimte van Sports Performance en om een heel lang verhaal heel kort te houden, hij bood mij een ruimte aan binnen zijn bedrijf.
Lang hoefde ik daar niet over na te denken, mijn passie voor sport in combinatie met mijn nieuwe beroep, op een prachtige nieuwe locatie waar volleybal, korfbal, zaalvoetbal en wellicht nog meer sporten samen komen, daar zag ik mij wel werken.

Met wat voor klachten komen sporters bij jou langs?
Sporters komen in aanraking met allerlei vervelende pijntjes varierend van spierpijn tot (ernstige) blessures.
Deze kunnen vaak, let op niet altijd, verminderen door massages. Wat vaker voorkomt zijn de stijve spieren, denk bijvoorbeeld aan je nek, schouder maar ook je boven benen en je kuiten. Dat zijn denk ik de meest voorkomende zaken die een ieder ook wel zal herkennen. Mocht het zo zijn dat er klachten zijn en men belt mij voor een afspraak, zal er eerst een formulier doorgenomen worden waarin een aantal vragen staan die betrekking hebben op de persoon en aard van de klacht. Bij een behandeling waarin het los maken van spieren aan de orde is vullen wij geen formulier in.

Zou het mogelijk om een leuke actie aan de nieuwsbrief vast te plakken voor onze leden?
Als startend ondernemer is het natuurlijk moeilijk om meteen als sporsor op te treden, immers zal je eerst geld moeten verdienen voor je het kan uitgeven. Ik zal wel een advertentie op de site van The Setfighters plaatsen en hoop dat er dan wat klanten uit naar voren komen. De leden van de The Setfighters krijgen van mij dan zo’n 20% korting op de geldende tarieven, voor de tarieven verwijs ik graag naar mijn website.
www.massagepraktijkspils.nl waar je via het contactformulier een afspraak kunt maken, overigens kan het ook telefonisch op 06 50271750.
De behandel locatie zullen wij dan samen afspreken, of bij Zaanzorg of bij Topsportcentrum De Koog.